Palavelua kansankielellä, kiitos!

paperi Vaekka on kolome vuotta jo työkseen kuunnellu niin nuorten ku vähä vanahempiinkin poliittikoen höpinöetä, ee niistä silti taho aena oekeen suaha selekoo. Kaet ne sinne korkeelle pallille piässeet tuumaeloo, että mitä viksummalta ne suap puhheesa kuulostammaan, sitä enempi niitä sitte myös iänestettäes ja arvostettas.

Vuan veekkoompa, että jokunen hillitömän pitkä sana siellä joukossa on ooto niille itelleennii.

Sammaan ongelmaan törmee ku asioep vaekka Kelan kans. Ee tarte olla ies ulukomualaenen, kun niijen papereita tavatessa ruppee tuntumaan, että oman äetinkielen kertaaskurssi ee oes pahitteeks. Liekkö tuo sitten ihme, jos jollae rassukalla jiäp lukihäeriön vuoks joku lappunen täättämättä oekeen ja virkaintoset paperiinpyörittelijät perriivät ne vähäsetki pennoset siltä poes.

Senpä takia siitä ee oes kellekkään mittään haettoo, että valtion virastot muuttas joka lomakkeen ja lappusen selekokielelle. Siitä oes iso apu myös muualta päen mualimoo tänne muuttaneille. Varsinnii kun palavelut kaekkoo konttoreista jatkuvasti kaavemmas eli netin iäreen, ettei piäse keltään ies apuva pyytelemmään lanketin täättövaeheessa.

Enkä kyllä pitäs pahana sitäkään, jos joku virkaelija joskus uskaltaes vaekka sannoo savoks päevee.

MILKA TAIVASSALO evuskuntavualj’ ehokas (kd.), KD nuorten piäsihteeri vuojesta 2012

Julkaistu Iisalmen Sanomien mielipidepalstalla 18.4.2015 (linkki)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *